Laddar Evenemang
  • Det här evenemanget har passerat. Se mer av vad som händer på bryggeriet här

Ölprovning endast för tjejer och icke-binära

  • 2018.03.07
  • Tid: 19:00 - 20:30
  • Nya Carnegiebryggeriet

Den 8:e mars är det Internationella Kvinnodagen. På den dagen uppmärksammas kvinnors kamp för lika rättigheter och de ojämställdheter som råder i samhället. Vi tänker oss att ni kanske redan har fullt upp den dagen med demonstrationer och aktiviteter och därför väljer vi att hålla i en ölprovning endast för tjejer och icke-binära dagen innan, alltså den 7:e mars kl. 19:00. Vi hoppas att ölprovningen får in oss i rätt systerskapstämning inför Internationella Kvinnodagen.

Med dessa separatistiska ölprovningar vill vi på Nya Carnegiebryggeriet ta ett steg mot en mer jämställd ölkultur, en kultur som traditionellt varit väldigt mansdominerad. Och när kvinnor går ihop sker det fantastiska saker.

För att uppmärksamma dagen och kvinnors kamp till lika rättigheter så kommer vi att skänka 100 kr för varje bokad plats till organisationen Kvinna till Kvinna, en organisation som ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv. Kvinna till Kvinna synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter. Deras hemsida är https://kvinnatillkvinna.se/.

Ölprovningen kostar 350 kr per person (varav 100 kr går oavkortat till Kvinna Till Kvinna) och bokas genom att maila namn, antal och mobilnummer till olprovning@nyacarnegiebryggeriet.se senast den 6:e mars. Välkomna!

(De snygga t-shirtsen på bild är designade av www.enligtmatilda.se)

Länk till Facebook eventet:

Ölprovning för tjejer och icke-binära