Krakatau kommer tillbaka!

På torsdag den 1:a februari släpps Krakatau Imperial Stout (8,5%) på Systembolaget (artnr. 32686-01). Pris 99:-/75 cl flaska. Den går att beställa till alla butiker i landet och kommer initialt finnas på hyllan i följande butiker i Stockholm:

Norrlandsgatan, Ringen Skanstull, Folkungagatan 56, Söderhallarna, Folkungatan 101, Hammarby Sjöstad & Sickla Nacka.

Krakatau har fått sitt namn från vulkanen med samma namn som ligger mellan Sumatra och Java i Indonesien. Vulkanen är mest känd för sitt stora och våldsamma utbrott år 1883. NCB bryggare Josefine Karlsson var på semester i Indonesien och hittade en utsökt sockersort på en marknad som låg fint uppdukat på bordet i kokosnötshalvor- nämligen kokospalmsavsocker. Så fort hon smakade på sockret, tänkte hon att det här måste vi brygga en stout på.

Helt övertygad om idén köpte hon (allt!) socker från handlaren och tog det med sig hem i hennes incheckade baggage. Hemma i Stockholm några veckor senare bryggde hon och bryggarkollegorna en kraftig och mörk stout med sockret och en blandning av ljusa och mörka maltsorter. Resultatet blev en otroligt len och kraftig stout med toner av kola och choklad som går som hand i handske med bl.a. chokladdesserter. Hoppas ni gillar den!