Ölprovning

Öppna ölprovningar!

Tisdag-torsdag kl. 17, fredag kl. 16, 17:30 & 19 samt lördag kl. 15, 16:30 & 18, kör vi ölprovning med rundtur i bryggeriet och provning av 4 olika öl för 350:- Rundturerna går vid utsatt tid. Är du sen, så finns självklart möjlighet att vara med på en senare provning (i mån av plats). Vi kan ackommodera max 18p per provning och den tar ca 1 timma. Anmälan kan göras på plats i baren, genom att mejla (restaurangen@nyacarnegiebryggeriet.se), ringa (08-51065082) eller direkt från hemsidan via nedan länk:

Större sällskap (>12p)

Ölprovningar för sällkap större än 12 personer bokas enligt överenskommelse. Mejla till restaurangen@ncb.se

Externa ölprovningar

Om ditt sällskap/företag inte har möjlighet att komma till oss kan vi komma till er. Externa ölprovningar bokas enligt överenskommelse. Mejla till christian@ncb.se

Presentkort

Vill du ge bort en ölprovning/rundvisning och/eller middag på bryggeriet i present? Våra snygga presentkort kan köpas och hämtas ut i baren. Välj bara beloppet du önskar.

 

 

Bryggeriet

Nya Carnegiebryggeriet är ett samarbete mellan Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery och fria investerare. Men själva bryggeriet drivs faktiskt av Brooklyn Brewery.  Det gör Garrett Oliver till Chefsbryggmästare, även om vår bryggmästare på plats är Anders Wendler. Men för den skull brygger vi inte några Brooklyn-öl här utan vi kommer bara att brygga våra egna öl, även om samarbetet med Brooklyn är en fantastisk resurs när vi utvecklar nya öl. Och Carnegie Porter brygger Carlsberg precis som tidigare i Falkenberg. De öl vi brygger på bryggeriet är klassiska öltyper med en modern twist. Inspiration till våra öl hämtar vi från både traditionell- och ny ölkultur i kombination med svenska smaker.

LITE SNABBA FAKTA

  • Vårt bryggverk är av tyska märket Rolec.
  • Det är faktiskt ett exakt likadant bryggverk som Brooklyn har i Williamsburg.
  • Det har en kapacitet på 40HL
  • Vi har 5st 40HL tankar 9st 80 HL CCT tankar (jäs och lagringstankar)
  • Det gör att vi optimalt kan brygga ca 12000HL /år.
  • All drav (maltrester) skickas till Henriksdals biogasverk för att bli till biogas.