Ölprovning

 

Ölprovningar på bryggeriet

Våra ölprovningar är er chans att se in i ett av Sveriges modernaste bryggerier med rötter i den amerikanska craft beer kulturen. Tillsammans med andra ölentusiaster får du möjligheten att komma millimeter från bryggutrustningen där du bland annat får se maltrummet, kika ned i mäskpannan och stå bland jäsningstankarna. Tillsammans guidar vi oss igenom ölets underbara värld där vi smakar och doftar på ingredienserna för att sedan ta oss till bryggarrummet där vi testar oss igenom ett par väl utvalda öl från vårt bryggeri. Efter bryggerituren och ölprovningen blir ni guidade ned till baren för att ytterligare kunna vidga era vyer i det gedigna ölutbud som finns tillgängligt och naturligtvis kunna kombinera vår öl med vår mat.

Vi erbjuder våra ölprovningar en gång om dagen på tisdagar, onsdagar och torsdagar (17:00) samt tre gånger på fredagar (16:00, 17:30, 19:00) och lördagar (15:00, 16:30, 18:00) för 350 kronor per person. Vi kan ackommodera 18 personer på varje tur och turen inklusive ölprovning tar ungefär en timme. Kan du inte boka den dagen du önskar? Antingen är den turen den dagen fullbokad eller så har vi ett speciellt evenemang i bryggeriet, titta in på Besök/Event för att hålla dig uppdaterad på vad som händer!

Detta får du

 • En bryggeritur i bryggeriet där vi visar hur vår öl bryggs.
 • En provning på totalt fyra öl från Nya Carnegiebryggeriet i bryggarrummet i bryggeriet.

Att förhålla sig till

 • Våra bryggerivisningar med ölprovning är mycket populära och om datumet inte är tillgängligt på hemsidan är dessa tider tyvärr fullbokade eller så har vi har ett event i bryggeriet.
 • Betalning sker i förhand när bokningen utförs. Avbokning med full återbetalning skall göras senast 24 timmar innan provningen startar. Om ni har presentkort eller ska boka en Liveit-upplevelse, boka då genom att maila restaurangen@nyacarnegiebryggeriet.se eller genom att ringa 08-51065082.
 • Kom i tid! Vi samlas i glasgången mellan bryggpuben (Ljusslingan 17) och bryggeriet (Ljusslingan 15) och turen börjar på avsatt tid
 • Vänligen respektera att vi inte kan ta in fler gäster på turerna än de 18 som kan bokas. Detta är på grund av säkerhetshetsskäl i bryggeriet.
 • Om det finns platser över på provningarna släpps dessa som drop-in platser. Fråga och betala i baren.
 • Turen är på svenska. If you would like to have the tour in English, let us know so we can inform the other visitors on that tour!
 • Var snälla att meddela om ni blir färre än tänkt så vi kan släppa dessa platser till andra besökare.

Bokar gör man lättast via nedanstående länk men kan också göras genom att ringa 08-51065082, eller genom att mejla restaurangen@nyacarnegiebryggeriet.se.

Tour & provning på engelska

För önskemål om tour och provning på engelska, ber vi er kontakta bokningen kl. 9:00 – 17:00 måndag till fredag, på restaurangen@nyacarnegiebryggeriet.se eller på telefon 08-51065082

Större sällskap (>18p)

Vill ni ha en privat ölprovning eller visning i bryggeriet, är fler än 18 personer eller har andra önskemål så får ni gärna höra av er så bokas detta efter överenskommelse. Maila till olprovning@nyacarnegiebryggeriet.se

Externa ölprovningar

Är ni en väldigt stor grupp eller har ni svårt att ta er hit för en ölprovning? Då kan vi erbjuda en extern ölprovning hos er!

Våra ölprovningar här på bryggeriet har blivit så populära att vi nu kompletterar dessa med externa ölprovningar hos företag och privata sällskap. Men vår erfarne ölutbildare Christian “CC” Eikner (tillika programledare för Ölpodden) i spetsen får ni en grundlig genomgång av hur vi tillverkar våra öl, en presentation av olika ölstilar och dess karaktär, en guidad provning av olika öl samt en teorigenomgång om hur man kombinerar öl med mat.

Kontakta christian@ncb.se för bokningar och prisförslag.

Presentkort

Vill du ge bort en ölprovning/rundvisning och/eller middag på bryggeriet i present? Våra snygga presentkort kan köpas och hämtas ut i baren. Välj bara beloppet du önskar.

 

Bryggeriet

Nya Carnegiebryggeriet är ett samarbete mellan Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery och fria investerare. Men själva bryggeriet drivs faktiskt av Brooklyn Brewery.  Det gör Garrett Oliver till Chefsbryggmästare, även om vår bryggmästare på plats är Anders Wendler. Men för den skull brygger vi inte några Brooklyn-öl här utan vi kommer bara att brygga våra egna öl, även om samarbetet med Brooklyn är en fantastisk resurs när vi utvecklar nya öl. Och Carnegie Porter brygger Carlsberg precis som tidigare i Falkenberg. De öl vi brygger på bryggeriet är klassiska öltyper med en modern twist. Inspiration till våra öl hämtar vi från både traditionell- och ny ölkultur i kombination med svenska smaker.

LITE SNABBA FAKTA

 • Vårt bryggverk är av tyska märket Rolec.
 • Det är faktiskt ett exakt likadant bryggverk som Brooklyn har i Williamsburg.
 • Det har en kapacitet på 40HL
 • Vi har 5st 40HL tankar 9st 80 HL CCT tankar (jäs och lagringstankar)
 • Det gör att vi optimalt kan brygga ca 12000HL /år.
 • All drav (maltrester) skickas till Henriksdals biogasverk för att bli till biogas.