Om oss

Det är svårt att beskriva Nya Carnegiebryggeriet med små ord och uttryck. Det ligger oss alldeles för varmt om hjärtat. Ett nytt bryggeri. En skinande ny restaurang. En ny upplevelse, mitt i Stockholm. Byggt och bryggt av sann passion.

Nya Carnegiebryggeriet är helt enkelt en dröm som går i uppfyllelse.

Anledningen till att vi heter Nya Carnegiebryggeriet är enkel; vi har hundraåriga rötter i Carnegie Porter, Sveriges äldsta idag levande varumärke, men vi har moderna ideér och inspirationskällor i både Stockholm och New York. Vi har öl, tradition och storstadspuls i vårt DNA. Med det i ryggen hoppas vi kunna bygga ett öleldorado i Stockholm. En plats att uppleva modern ölkultur med alla sinnen. Från bryggning till smak i kombination med mat. Ett nav för ölkultur och ölkunskap. För alla, oavsett nivå, som vill veta mer om öl.

Bakom Nya Carnegiebryggeriet står ölälskare från Carlsberg Sverige, amerikanska Brooklyn Brewery och en grupp fria investerare. Carlsberg bidrar med kvalitetstänk och en stabil distribution. Brooklyn bidrar med sina ovärderliga kunskaper om just mikrobryggd öl och utvecklandet av konsten att kombinera mat och öl.

Tillsammans med våra handplockade bryggare vill vi tillverka spännande, nyskapande och roliga öl som tilltalar både konnässörer, ölnördar och nöjesdrickare. Till vårt bryggeri i Hammarby Sjöstad kan du komma för att prova vårt lokala öl, äta och dricka gott eller gå i ölskola.

Att vi ligger där vi ligger är heller ingen slump.

Vår intention har från början varit att bygga en fyr för ölkultur. Vad passar då bättre än det gamla vackra Lumahuset. Den historiska byggnaden, där man förr tillverkade och testade glödlampor, får nu lysa upp vägen för vår utveckling av svensk, hantverksbryggd öl.

Så kom gärna och hälsa på oss på Nya Carnegiebryggeriet. Vi älskar öl.

Välkommen!
Vi som jobbar på Nya Carnegiebryggeriet