Öppettider
Tisdag 16.00 - 22.00
Onsdag-Torsdag 16.00 - 23.00
Fredag 11.30 - 00.00
Lördag 15.00 - 00.00
Söndag-Måndag Stängt
Boka bord
Boka ölprovning
ECHO

Brewing bread and baking beer

I ett nystartat samarbete har Fotografiska tillsammans med Nya Carnegiebryggeriet tagit fram ett cirkulärt öl, där överblivet surdegsbröd från Fotografiskas restaurang används i bryggningen, samtidigt som spillet från ölframställningen återanvänds i brödbaket på Fotografiska. Öl och bröd samverkar i ett cirkulärt kretslopp, där frågan var brödet börjar och ölet slutar inte längre har någon betydelse. Resultatet är Echo - en belgisk blond som både gör och smakar gott. 

– Vår matfilosofi handlar om hållbar njutning så vi är väldigt glada över att nu kunna presentera en öl som bryggs med vårt hembakade överblivna bröd. Vi strävar alltid efter zero waste och ser spill som en ny råvara, dessutom använder vi hela råvaran och uppnår genom det unika smaksensationer. Vilket är precis vad detta öl bjuder på, då brödresterna fungerar som smakförstärkare, säger Paul Svensson, matkreatör på Fotografiska.

– Vi fastnade direkt för Fotografiskas idé att brygga ett öl på överblivet bröd som innebar både en rolig utmaning för oss brygg-tekniskt och en tankeställare för konsumenter som ligger helt rätt i tiden, säger Chris Thurgeson, bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet.

Namnet Echo anspelar både på att råvarorna humle och malt är ekologiska och att bryggresterna, likt ett eko, kommer tillbaka som råvara till nytt bröd. Echo är en belgisk blond med fruktig smak och mild beska, och passar utmärkt till många olika typer av mat. Echo kommer att finnas både på fat och flaska och serveras till en början i Fotografiskas restaurang, bar och kafé samt i baren på Nya Carnegiebryggeriet.