Öppettider
Tisdag 16.00 - 22.00
Onsdag-Torsdag 16.00 - 23.00
Fredag 11.30 - 00.00
Lördag 15.00 - 00.00
Söndag-Måndag Stängt
Boka bord
Boka ölprovning
LIGHTHOUSE

Nya Carnegiebryggeriet expanderar

För att möta den ökande efterfrågan på lokalproducerad kvalitetsöl på burk ska hantverksbryggeriet Nya Carnegiebryggeriet låta bygga en helt ny tappningsanläggning i Jordbro Haninge kommun, söder om Stockholm. Ölen kommer fortsatt att bryggas i det nuvarande bryggeriet i Hammarby Sjöstad. Där ska också bryggkapaciteten utökas, tack vare att utrymme frigörs för bryggtankar där det i dag står förpackningslinjer.

Nya Carnegiebryggeriet har sedan det öppnade i Hammarby Sjöstad 2014 haft en stark tillväxt och de vackra kulturmärkta lokalerna utnyttjas till sin bristningsgräns. Där samsas lager, bryggtankar, flasklinje samt restaurangverksamhet. På den nya tappningsanläggningen i Jordbro kommer fokus att vara på en flexibel burklinje, men det kommer även finnas linjer för att fylla flaskor samt fat. Efterfrågan på kvalitetsöl på aluminiumburk har fått ett rejält uppsving både i Sverige och internationellt. En av anledningarna är att burken tack vare sin låga vikt och höga återvinningsgrad är mer skonsam ur ett miljöperspektiv än glasflaskan, men den anses också bevara smaker bättre. 

”Varenda droppe Nya Carnegie öl kommer även fortsatt att bryggas i det historiska vackra Lumahuset, för där har vi vår själ. Därför ser vi väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda vår öl till ännu fler ölälskare genom att utöka vår bryggkapacitet i Hammarby och starta tappning i Jordbro”, säger Christina Körmendi, VD för Nya Carnegiebryggeriet.

Project Lighthouse är igång och huset är på plats. I mitten av sommaren 2020 ska bygget vara klart och installation av utrustningen påbörjas. Lighthouse beräknas tas i bruk i mitten på oktober.